Accordeon – Niels Tiebosch

Accordeonlessen

Accordeon is ’n heerlijk instrument. Heel vaak merk ik dat ik eerst moet knokken om de ‘levens-lied-haters’ te overtuigen dat de accordeon niet alleen daarvoor wordt gebruikt. Is dat eenmaal gelukt, dan staan alle deuren open en dan blijkt accordeon ’n breed draagvlak te hebben in alle lagen muziek. Aan de leerling is het om te bepalen welke muziek hij/zij graag zou willen leren spelen. En ik vind het bijzonder om die zoektocht te begeleiden. En de muziek te maken zodat iedereen ’n fantastische zoektocht kan hebben!

Inhoud van de les

Ik werk met ’n eigen methode waardoor er geen dure boeken aan geschaft te hoeven worden. Ook ’n klein accordeonnetje kan gratis worden geleend.
Proefles aanvragen Inschrijven

 

Niels Tiebosch

Niels Tiebosch

Niels komt uit ’n muzikale familie. Zijn oma had ’n platenzaak in Rotterdam, zijn vader en moeder hebben accordeon en piano gestudeerd in diezelfde stad, zijn ene zus speelt piano en de ander accordeon… en Niels ging accordeon spelen. Maar niet alleen dat. Ook gitaar, basgitaar, drum, mandoline, ukulele en piano. Niels wilde namelijk z’n droom verwezelijken: ’n Beatles coverband starten. En in 2007 zag BeApple het licht!

In 1997 ging hij studeren in Rotterdam. En in 2003 maakte hij de studie Docerend Musicus op de Accordeon af. Eindelijk kon hij gaan beginnen met lesgeven. Al had hij dat tijdens zijn studie flink geoefend op het Factorium Tilburg en op de muziekschool Dongen Gilze rijen.

Momenteel geeft hij les in Oss bij de Muzelinck, CultuurSpoorBest en voor het inmiddels overleden Mik. Ook zonder Mik gaat de accordeonafdeling door, want we hebben niet voor niets 80 leerlingen en 3 grote accordeon orkesten in Veghel, Sint Oedenrode en Schijndel!