Zang – Lieke Beirnaert

Zanglessen

Inhoud van de les

De lessen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het gevoel en plezier dat je ervaart bij het uitvoeren van een liedje is vanuit mijn visie het aller belangrijkste! Durven te stralen en vol overtuiging een nummer performen staat daarom ook centraal tijdens de lessen. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk om een goede zangtechniek te beheersen. Het vinden en trainen van de goede reflexen doen we door middel van losse oefeningen. Deze oefeningen moet je vervolgens thuis een aantal keer (vier/vijf keer per week minimaal 10 tot 20 minuten) herhalen zodat ze goed worden opgeslagen in je spiergeheugen.

Eigen inbreng

Als leerling heb je zelf een grote vrijheid bij de invulling van de lessen. Dat wil zeggen dat je zelf liedjes mag aandragen. In overleg wordt er dan gekeken of het haalbaar is om het nummer te gaan instuderen of dat er nog aanpassingen in bijvoorbeeld toonsoort gedaan moeten worden.
Proefles aanvragen Inschrijven

 

Lieke Beirnaert

In het leven van alt-mezzosopraan Lieke Beirnaert, speelt zang al vanaf vroege leeftijd een hele belangrijke rol. Ze zong vanaf haar 10e jaar in meerdere koren, waardoor ze met veel verschillende muziekstijlen in aanraking kwam. Later maakte Lieke o.a. deel uit van het Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Maria van Nieukerken, Choire in Residence tijdens Europa Cantat o.l.v. Michael Gohl en Meesters en Gezellen o.l.v. Kaspars Putnins. Ze nam zanglessen bij o.a. Claudia Wijers en Peggy Hegeman en ontwikkelde allengs een grote liefde voor de klassieke muziek.

In 2012 heeft Lieke haar opleiding Solozang Klassiek, aan het Tilburgs Conservatorium bij Hanneke Kaasschieter, met groot succes afgerond. Zij verdiepte zich aan dit conservatorium in de operamuziek bij Wilma Bierens. Op het conservatorium werkte Lieke mee aan verschillende grote koor- en orkestprojecten o.l.v. Louis Buskens en Arjan Tien. Tevens nam ze deel aan masterclasses van o.a. Jard van Nes, Harry Peeters, Frans Fiselier en Henk Neven. Op dit moment studeert Lieke bij Gemma Visser en Ira Siff, daarnaast werd ze gecoacht door Alexander Oliver en Peter Nilsson.

Lieke treedt regelmatig op als soliste in verschillende projecten. Zij zong bijvoorbeeld de rol van Madame Flora in The Medium van Menotti en vertolkte altsolo’s in grote oratoria zoals de Johannes Passion en de Hohe Messe van Bach en de Petite Messe Solennelle van Rossini. In september 2010 werkte zij mee aan de kinderopera “Koco in de Wolken” van E. Berden. Samen met Rolf van Meurs (gitaar) vormt Lieke Duo Caldo een veelzijdig kamermuziek duo. Daarnaast werkt Lieke samen met pianist Alexander Buskermolen.

Momenteel is Lieke ook werkzaam als projectleidster aan het Tilburgs conservatorium, daar doet zij de productie van de koor-, orkest- en operaprojecten. Ook is zij verantwoordelijk voor de programmering van Kamermuziek op Stapelen, geeft Lieke stemvorming bij Operakoor Viva la Musica uit Uden en zangles in Tilburg.

Liekes stem leent zich voor zowel opera-, oratorium-, als liedrepertoire.