Drums – Theo Piepenbrock

Drumlessen

Beginnen

Er zijn verschillende mogelijkheden, je kunt zowel klassieke als moderne drumlessen volgen. Je kunt beginnen op een snaredrum. Dit is aan te raden in verband met het aanleren van basis vaardigheden zoals stokvoering, houding, ontspanning etc. Vanuit daar stappen de meeste leerlingen na enige tijd over op het drumstel. Het gaat erom dat jij de baas wordt over het instrument en dat kun je bereiken door regelmatig te oefenen, zo’n vijf maal per week, 20 tot 30 minuten per dag. Oefen langzaam en geconcentreerd en je zult snel de resultaten gaan merken!

Inhoud van de lessen

Ik werk over het algemeen met eigen methodes, maar gebruik ook drumboeken en leer je op een rustige en geduldige manier spelenderwijs het notenschrift. Improvisatie is een belangrijk onderdeel van de les, maar ook voor- en naspelen. Voor de leerlingen die na enige tijd overstappen naar een echt drumstel gebruik ik solo’s, coördinatie technieken en liedjes uit de top 40 (eventueel eigen keuze). Samen kijken we wat er technisch haalbaal is of het ritme enigszins vereenvoudigd wordt, om later te zorgen dat het hele nummer precies gespeeld kan worden zoals het origineel. Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde stijl muziek zoals bijvoorbeeld Jazz, Rock, Funk, Latin, dan wordt het lesprogramma daarop aangepast. Naast het drummen is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld Mallets, Latin percussion of Djembélessen te volgen.

Plezier

Het belangrijkste is dat je veel plezier aan het muziek maken beleeft. Dat plezier wordt alleen maar groter als je regelmatig oefent. Hierdoor ontstaat er een interactie en worden zowel jij als ik steeds enthousiaster. Dus schrijf je in voor een proefles en ontdek of drummen écht datgene is wat je graag wilt. Vergeet nooit dat doorzetten en jezelf overwinnen iets geweldigs is! Ik zal je daarbij helpen en begeleiden, omdat ik veel passie voor muziek heb!
Proefles aanvragen Inschrijven

 

Theo Piepenbrock

Theo Piepenbrock

Theo wordt geboren in St. Agatha (Cuijk aan de Maas) en begint zoals zoveel drummers bij de plaatselijke drumband. Vanaf dat moment was de passie geboren, hij wilde drummer worden!

Op 17 jarige leeftijd doet hij toelating op het conservatorium van Tilburg, waar hij na 5 jaar afstudeert met gemiddeld een 9 in klassieke en lichte muziek. Tijdens zijn opleiding speelt Theo in verschillende bands in binnen- en buitenland, zoals Chinchilla, Pete Kelly Band en later Go Danza, Santa Rosa en No Limit.

Al die jaren geeft Theo daarnaast ook les op verschillende muziekscholen, leidt hij verschillende slagwerkgroepen en geeft hij workshops. Ook speelt Theo op grote muziekbeurzen in Europa en Japan, met verschillende artiesten zoals Billy Preston, Kenny G., Stanley Jordan en in een band met leden van de Jody Singers. Daarna met de succesvolle bands VaVaVoom en VoomAlive.

Tegenwoordig geeft hij les in Schijndel, Cromvoirt en Uden en bracht enige tijd geleden zijn eerste drumboek uit bij DMP: “Drums in Reflexion” .