Piano – René van de Laar

Pianolessen

Als je van muziek houdt is het heerlijk om zelf muziek te maken. Hierbij is de piano een voortreffelijk instrument om dit te leren. Al heel snel zijn leerlingen in staat om eenvoudige liedjes te spelen.

Leren noten lezen gaat heel gemakkelijk met behulp van het klavier. Verder is het repertoire voor pianisten zeer breed: Kinderliedjes, klassiek, pop, jazz, volksmuziek, improvisatie, praktisch elke muzikale stijl is op de piano uit te voeren. Je kunt alléén spelen, in kleine ensembles, in een band of met orkest; er is heel veel mogelijk.

Een goed begin

Het is zeker niet zo dat je eerst een virtuoos moet worden voordat zelf musiceren voldoening geeft. Mede dankzij het enorme repertoire dat voor piano geschreven is, liggen vele prachtige stukken binnen ieders handbereik.

Inhoud van de les

In de les wordt veel aandacht besteed aan toonvorming en interpretatie. Met een goede techniek lukt het je om de klankvoorstelling die je van binnen maakt ook daadwerkelijk zo te kunnen uitvoeren. Vanaf de eerste lessen komen deze aspecten aan bod; met een goede basis kun je de rest van je leven vooruit!
Proefles aanvragen Inschrijven

 

René van de Laar

René van de Laar

René van de Laar studeerde hoofdvak piano aan het Conservatorium te Maastricht bij Jo Dusseldorp en behaalde daar het einddiploma voor de akte DM (docerend musicus) en UM (uitvoerend musicus) met het gemiddelde eindcijfer 9.
Hij is sinds lange tijd als docent piano verbonden aan diverse Centra Voor Kunstzinnige Vorming en verricht momenteel werkzaamheden voor Kunst & Co te Uden en het Centrum voor Muziekeducatie Boekel. Hij is vaste begeleider bij Mannenkoor Lambardi (www.mannenkoor-lambardi.nl) te Helmond. Met dit koor maakte hij concertreizen naar Engeland (Bath) en diverse keren naar Duitsland (onlangs nog naar Berlijn/Potsdam).

René treedt met diverse solisten op zoals met dwarsfluitist Paul Theunissen die tevens dirigent is van o.a. het Landgraafs Symfonie Orkest (www.lasolandgraaf.nl). Als repetitor werkt hij met bekende solisten zoals Ernst Daniël Smit, Marten Smeding, Marjorie Ginczinger, Ingrid van de Kapelle e.a. Hij vormt met collega pianist Gabriël van Wersch het pianoduo opus 17 en geeft regelmatig concerten voor zowel werken voor twee piano’s als quatre mains op één piano.

Pianoduo Opus 17

In 1981 debuteerde René en Gabriël samen in het AVRO programma “Jongemensen op het concertpodium” waarin zij de Suite “Scaramouche” van Darius Milhaud met orkest vertolkten. Vanaf dat moment hebben deze twee pianisten hun weg samen vervolgd tot op de dag van vandaag.

Als “Pianoduo Opus 17” gaven zij in de afgelopen jaren veelvuldig concerten. De benaming Opus 17 verwijst naar Rachmaninoff’s monumentale 2e Suite voor 2 piano’s – een van de meest pianistische en neo-romantische werken uit het begin van de 20e eeuw – welke dan ook al vanaf het begin hun repertoire siert. Ook spelen zij bewerkingen van populaire stukken met eigen improvisaties. Onlangs vertolkten zij een aantal Tango’s van de Argentijnse componist Astor Piazzola waarbij deze Tango’s live gedanst werden.